9 хиляди лева за деца на надзиратели


9 хиляди лева събра синдикатът на служителите в затворите от проведеният благотворителен футболен турнир във Варна за техни сираци и за деца на инвалидизирани надзиратели. Парите бяха раздадени на 17 хлапета и близките им в сладкарница „Анджелика“ в кв. „Чайка“ край морето. Най-много по 1250 лв. получиха двамата кръгли сираци Део и Биляна Тодорови от Варна.

Децата са на по 7 и 3 години и живеят при леля си в Стара Загора. Баща им Тодор Тодоров, офицер на смяна във варненския затвор е починал от тежък рак през 2009 г.Само месец преди това децата загубили майка си, загинала в нелепа катастрофа.

По 500 лв. финансова помощ получиха останалите деца. Между тях са и 14-годишните близначки на инвалидизиран полицай, който по време на дежурството му като патрул в МВР е бил блъснат от автобус и сега живее и гледа семейство със 178 лв. пенсия.

Финансова подкрепа имаше и за двете деца на началника на ЗО на затвора в Бургас Александър Александров, починал също от злокачествен рак.

Спортният клуб към Висшето военно-морско училище „Никола Йонков Вапцаров“ отвори пък безплатно своите секции по плуване, гребане и кикбокс за децата на загиналите полицаи и служителите в затворите у нас.{jcomments off}

Автор: Стандарт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *