10 хиляди лева за деца на загинали полицаи


17 деца на загинали или инвалидизирани полицаи и служители в затворите и арестите в България и в МВР бяха подпомогнати финансово от събраните средства от благотворителния футболен  турнир, провел се на 9 и 10 юли във Варна.

Медийни партньори бяха PETEL.BG и вестник „Народно дело“. Организатори на благородната проява, която се състоя на игрищата на Техническия университет, бяха синдикатите на двете ведомства, със съдействието на община Варна и Зоналния съвет на БФС.

Общо 27 отбора взеха участие, а събраните средства достигнаха до 10 000 лева. 15 деца получиха по 500 лева, а две – по 1250. Последните – Деян (на 7 годинки) и Биляна (а 3 годинки), са останали кръгли сираци, след като баща им – служителят от Варна Тодор Тодоров е починал от рак, а съпругата му – по време на катастрофа. Сега за двамата малчугани се грижи тяхната леля Мария Василева(на снимката горе).

Всички деца пък ще получат от общината възможност за безплатно обучение по избран от тях спорт в общинската база. Секретарят на Олимпийския клуб-Варна Валентин Пантелеев лично гарантира, че ще покаже първи уроци в плуването на всички желаещи от децата. „Моторите” на организацията на турнира – Анатоли Атанасов и Генади Димитров от двата синдиката обещаха да продължават да инициират подобни турнири.{jcomments off}

Автор: Petel.bg

Още по темата: Стандарт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *