Няма удовлетворителен резултат от втората среща по Бюджет’2018 между представителите на ССЗБ и Министерството на правосъдието.


 

Няма удовлетворителен резултат от втората среща по Бюджет’2018 между представителите на Синдикат на служителите в затворите в България и Министерството на правосъдието.

На 22.10.2017 г. по време на срещата си с представителите на Синдикат на служителите в затворите в България, г-жа Цецка Цачева – министър на правосъдието, изтъкна уверения пред синдикатите за предприети стъпки от страна на министерството с оглед удовлетворяване на исканията за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР.

След приключване на заседанието за журналисти от националните медии е заявила, цитираме: „Първият ни политически приоритет, по който работим, е за изравняване на статута на двете главни дирекции с целия сектор „Сигурност“. 

Противоречащо на всякаква логика днес, на вниманието на синдикатите от правосъдното ведомство представиха параметри на проектобюджет на министерството на правосъдието, който слиза под минимума искания по които има постигнато съгласие.

След водените повече от четири месеца преговори, отказът на Министерството на правосъдието да изпълни поети вече ангажименти към разрешаване на поставените от Синдикат на служителите в затворите в България искания, официализирани с анонсирането им в публичното пространство от Министъра на правосъдието Цецка Цачева, наред с всички останали проблеми в системата на затворите, създава изключително голямо напрежение сред работещите в ГД„Изпълнение на наказанията“ и ГД„Охрана“.

В тази връзка на 03.11.2017г., УС на Синдикат на служителите в затворите в България ще проведе разширено заседание с представители на синдикалните дружества на сдружението за обсъждане на варианти за следващи действия.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *