ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ССЗБ СЕ СРЕЩНАХА С ЕКСПЕРТИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОМБУДСМАНА


На 14 април 2011 година (четвъртък) в сградата на националния Омбудсман (гр.София, ул.“Джордж Вашингтон“ – 22), Иван Петров , Христо Илков  и Цветан Михайлов – членове на УС на ССЗБ се срещнаха с експерти от отдел „Социални права“ на институцията.
 
Представителите на синдиката изложиха проблемите, с които се сблъскват служителите в ГД“ИН“.Посочвайки конкретни примери изразиха притеснението си от неравностойното положение, в което са поставени една категория служители в МП във връзка с някои аспекти на организацията на работното време и поискаха съдействие по проблемите с неизплащането на извънредния труд, лошите условия за работа на затворната администрация и др.
 
Помолиха служителите на Администрацията на омбудсмана да запознаят обществения защитник с изложените факти и предприемат необходимите действия в рамките на техните правомощия в защита на служителите от ГД“ИН“.
 
От институцията се ангажираха с предприемане на действия по изясняване на фактите, като Синдикат на служителите в затворите в България при необходимост ще предоставя допълнителна информация за факти и събития.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *