Второ спечелено дело срещу ГД“Изпълнение на наказанията“


Член на ССЗБ спечели второ поредно дело в Софийски градски съд против Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министъра на правосъдието, по предявени искове за заплащане на суми представляващи възнаграждение за положен извънреден труд.

Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ е осъдена да заплати на Х.Д.А извънреден труд на стойност 3 106.02 лв.,  ведно с  обезщетение за забава в размер на общо 516.04 лв., със законната лихва от подаване на исковата молба до изплащането и направените разноски по делото, разноски пред СГС в размер на 160 лв.

Решението не подлежи на обжалване.{jcomments off}

Решението на съда идва броени дни след като на среща с членове на УС на ССЗБ, Министър Ковачева се запозна с проблемите, пред които са изправени служителите в затворите и следствените арести в страната.На приема правосъдният министър прие и папка с документи, сред които Становище на ССЗБ относно:Работното време на държавните служители по смисъла на /ЗМВР/ и /ЗИНЗС/, в частност служителите при ГД“ИН“, и Решение на СГС по жалбата на ГД“ИН“ срещу решение на СРС, в осъдителната му част, с което Главна дирекция „И. на Н.” е осъдена да заплати възнаграждение за извънреден труд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *