Декларация по повод Патриотично шествие „За България, за Българската армия“


Снимка: Обл. адм.-Стара Загора

Декларация на УС на Синдикат на служителите в затворите в България

Синдиката на служителите в затворите в България винаги е подкрепял справедливите искания на военнослужещите от Българската армия. В тези съдбоносни за България дни, считаме за свой дълг да изразим отново нашата позиция.

Декларираме, че заставаме в подкрепа на действията и стремежа на българското войнство, да възвърне чувството си за сигурност и доверието на българските граждани в отбранителния сектор, като се обявяваме срещу политиката на противопоставяне на интересите на различни социални групи.

Споделяме разбирането, че всички организации имащи отношение към сигурността на държавата, трябва да продължим да проявяваме необходимата настойчивост пред институциите, за осигуряване на належащите ресурси за функциониране на системите за защита, по-добри условия на труд, социална сигурност и синдикална свобода.

Синдикат на служителите в затворите в България призовава, за в бъдеще съответните министерства, които носят конкретни отговорности за състоянието на сектор „Сигурност”, да работят в тясно сътрудничество с представителите на служителите от поверените им ведомства и отчитат мнението им, като фактор при вземаните от тях решения.{jcomments off}

Синдикат на служителите в затворите в България подкрепя шествието и призовава към него да се присъединят бивши и настоящи служители от затворите, следствените арести, пробационните служби и звената по охрана на съдебната власт.

 

София, 23 февруари, 2013 г.

УС на ССЗБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *