IN MEMORIAM:Напусна ни Иван Петров


С много болка съобщаваме, че на 17 юни, на 53-годишна възраст ни напусна Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителите в затворите в България – от 2010 до 2016 г.Неговото име се свързва седем години като лидер на всички протести на работещите в затворите.В синдикалния си път Петров реализира множество проекти с цел издигане престижа на пенитенциарните служители.Иван Петров оставя дълбока диря в най-новата история на България и съвременното синдикално движение.

Дълбок поклон пред човека, живял честно и достойно, пред едно голямо сърце, в което винаги имаше топлина и любов за всички! Отиде си един скъп за нас човек, отдаден на каузата на Синдиката на служителите в затворите в България.

Последно сбогом с него ще си вземем на 18 юни, в Ритуална зала на Рогошки гробища – Пловдив, от 11.00 часа.

УС на Синдикат на служителите в затворите в България

Съболезнования за Иван Петров:

Съболезнователна телеграма до членовете на Синдикат на служителите в затворите в България изпрати Синдикалната федерация на служители в Министерството на вътрешните работи – СФСМВР:

ПОСЛЕДНО СБОГОМ

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИНДИКАТ
НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В
ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ,

Ние, членовете на Синдикална федерация на служителите в МВР изразяваме своите най-искрени съболезнования по повод кончината на Иван Петров – Председател на УС на ССЗБ.

Трудно е да се намерят думи, с които да се опише колко е голяма загубата за всички нас. Едва ли има човек, който да познава Иван Петров, който да не е бил запленен от неговата принципност, харизматичност, енергичност и заразителна честност. Той беше неуморен! Споделяше проблемите на всички, беше опора, вдъхновение и пример за себеотдаденост.

Ние загубихме един истински приятел и партньор. Загубихме човек с огромно сърце и чиста душа, с който бяхме заедно във всички битки. Човек, който ни преподаваше всеки ден урок по солидарност и уважение.

Иван Петров беше изключителна личност, обществена фигура и един от истинските обединители на хората, работещи в сектор „Сигурност“.

Днес, ние загубихме един от символите и лидерите на синдикализма в сектор „Сигурност“!

Иван Петров ще остане в паметта ни със своя професионализъм, всеотдайност и борбеност. Той ни остави примера си на човек, винаги отстояващ това, в което вярва.

Поклон пред светлата му памет!

СФСМВР

 

Министър Екатерина Захариева също изрази съболезнования по повод внезапната смърт на председателя на Синдиката на служителите в затворите в България.

Министерството на правосъдието е дълбоко наскърбено от тъжната вест, че председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) Иван Петров внезапно ни напусна днес, съобщиха от пресцентъра на министерството.. В съболезнователен адрес до семейството на Иван Петров и до членовете на ССЗБ министърът на правосъдието Екатерина Захариева написа: „Иван Петров остава за нас един от най-отдадените служители в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и като ръководител на най-големия синдикат в пенитенциарната система у нас – основен партньор по пътя на реформата в затворното дело.
Неговият безупречен професионализъм бе доказван дълги години, посветени на каузата на ССЗБ. Тези негови лични човешки качества се допълваха от високата му професионална взискателност, която извоюва неговия авторитет сред колегите му. Поклон пред светлата му памет!“
„Никой не си отива завинаги, докато има кой да го помни. А ние ще помним Иван Петров, защото споменът за него ни прави по-добри и човечни“, се казва още в съболезнователния адрес на министър Захариева. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *