Над 200 надзиратели от затворите в България ще се съберат утре на национален митинг


Национален протест на надзирателите в затворите ще се проведе в Пазарджик

Над 200 надзиратели от затворите в България ще се съберат утре на национален митинг пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, каза председателят на Управителния съвет на синдиката на служителите от затворите в България Илия Божилов.Митингът ще се проведе от 9.00 до 11.00 часа. В Пазарджик ще пристигнат надзиратели от всички затвори в страната, а от Пазарджишкия затвор в митинга ще се включат около 30 – 40 надзиратели, пише агенция Фокус.

Основното искане на служителите е да се срещнат с министъра на правосъдието и да бъде започнат социален диалог. Исканията на надзирателите вече са представени в писмен вид на министъра на правосъдие.

„Поставени са 24 въпроса. По някои от тях вече е започнала работа, а именно на фирмите-доставчици на хранителни продукти в затворите, но по основните ни искания, които са от социално-битов характер, все още не е направено нищо“, каза също Божилов.

Той е получил уверение и от пазарджишките полицаи, които преди да заминат за София, където ще сe включат в протеста на служителите от МВР, ще дойдат да подкрепят колегите си. Очаква се в подкрепа на митинга на надзирателите да дойдат около 100 полицаи.

 http://www.snews.bg/77102.html?showmonth=08.2009

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *