Между 150 и 200 полицаи и затворнически надзиратели протестираха


24 Часа 01.11.2010

Недоволни полицаи с гайди канят Бойко на разговор

Между 150 и 200 полицаи и затворнически надзиратели протестираха отново вчера в София, този път не с вувузели, а с гайди.

Недоволните пазители на реда отидоха до Министерски съвет под звуците на народния инструмент и поканиха с писмо премиера Бойко Борисов на разговор.

„Надявам се, че този път ще стане това, което сме поискали – да седнем на една маса с г-н Борисов и г-н Цветанов, да почнем да си решаваме проблемите. Да спрем да се заяждаме по медиите кой бил политик и кой не. Да разберем какво толкова ни тормози и да решим въпросите, както се решават – професионално и мъжки”, заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев.

Той обясни, че ако през следващата седмица диалогът не започне, на 7 ноември протестиращите ще са поне 3 хиляди.

С плакати „Надзирател – осъден без присъда“ в протеста се включиха и недоволни пазачи на лишени от свобода.

„Затворниците живеят по-добре от нас. Ние даваме 24-часови дежурства, а ни ги броят за 20 часа. Това значи, че губим по два месеца стаж на година“, обявиЕвтим Евтимов, който 13 години е надзирател в Пловдив.

„Не искаме да живеем като в „Шератон“, но не може да нямаме ръкавици да ни пазят от спинозни и туберкулозни затворници“, допълни колегата му Юри Порнов.

Полицаите пък са недоволни, че не знаят кога ще им вдигат заплатите.

Не можело също обикновените ченгета постоянно да финансират МВР.

„Зам.- министър Павлин Димитров тиражира лъжи, че в Румъния съкращават всеки пети полицай. Така искат да стреснат колегите и да ги откажат от протеста. Но това не е вярно“, заяви още Грозев. Във Варна пък се събрали едва 20 протестиращи. (24часа)

Източник:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=659930

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *