Полицаи: 10 дни чакаме и почваме протести


Труд 04.10.2010

Полицаи: 10 дни чакаме и почваме протести

“Пожарните автомобили в Силистра се движат без технически преглед. Това вече е безобразие от страна на управляващите. Даваме последен шанс на правителството до 15 октомври, след това ще има ежедневни протести в цялата страна.” Това заяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на МВР Галентин Грозев. Той обясни, че освен липсващите технически прегледи на пожарните, патрулните коли почти в цялата страна нямали техническо обслужване. “Остават на трупчета – няма пари за най-елементарните неща – като масло за автомобилите”, обясни още Грозев.

Полицаите ще протестират и срещу липсата на пари за дрехи и консумативи. Те няма да преустановяват работата си, но тепърва ще обмислят действията си.

“Ако моментално не започнат преговори, поемане на ангажименти, срокове и конкретни лица, които да ги изпълнят, започваме протестите. На 16 октомври имаме съвет, който ще се проведе в Панагюрище. На него ще се реши как да премине протестът”, допълни още Грозев. Той обясни, че колегите им пожарникари, надзиратели и военни също са поканени да се присъединят към тях.

От синдиката на пожарникарите казаха, че ще подкрепят полицаите. Самите огнеборци обявиха протест в деня на професионалния си празник – 14 септември, който се изразява в носене на лентички с националното знаме.

Източник:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=631577&Refferer=RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *