Проблемите на служителите в затворите се неглижират


19 март 2010 / 11:23 | Институции | радио „Фокус” – Сливен

Надзиратели от Затвора в Сливен ще участват в утрешния протест на полицаите в София

Сливен. Надзирателите от Затвора в Сливен, които са членове на Синдиката на служителите в затворите в България ще участват в утрешния протест на полицаите в София, заяви за радио „Фокус“ – Сливен председателят на сливенския синдикат Цветан Михайлов.

Членовете на Синдиката, декларират пълна подкрепа на протеста, който ще се проведе пред Народния театър „Иван Вазов”. С тази декларация Синдикатът на служителите в затворите в България изцяло се присъединява и декларира своята съпричастност към мероприятието организирано от Синдикална федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи, обясни Михайлов. „Този протест можем да го наречем „Нашият протест”, тъй като смятаме, че изложените 11 въпроса от Синдиката на МВР в по-голямата си част засягат и нас, служителите в Министерство на правосъдието. Декларираме, че активно ще участваме в протестните действия, защото се борим за една и съща кауза и защото заедно, наистина, можем повече”, каза Цветан Михайлов.

Според него до момента липсва ефективен социален диалог с професионалното и политическо ръководство, както на национално така и на местно ниво. Проблемите на служителите в затворите се неглижират, а изложените от полицейския синдикат въпроси в голяма степен касаят и служителите в Министерство на правосъдието. Михайлов припомни, че сред основните проблеми са недостига на кадри, липсата на добри условия на труд, както и неосигуряването на предпазни средства при работа с хора със здравословни проблеми, които излежават присъдите си в затворите.

Недоволството е породено и от предложението държавните служители сами да плащат здравните си осигуровки.

Стела ЙОВЧЕВА

Източник:  http://www.focus-radio.net/?action=news&id=374418&station=&qid=820

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *