Полицаи, пожарникари, военни и надзиратели искат среща с Борисов


Новинар 16.09.2010 г.

Полицаи, пожарникари, военни и надзиратели искат среща с Борисов

 Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националният синдикат на пожарникарите, Българската офицерска легия „Раковски” и Синдикатът на служителите в затворите искат среща с премиера Бойко Борисов. Това съобщи зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Галентин Грозев.

Зад четирите синдиката строят на практика 80 000 души, обясни той. В четвъртък  премиерът Борисов беше поканен на дискусията „Професионални и социални проблеми в условията на криза пред държавните служители от МВР, МП и военнослужещите от Министерството на отбраната”.

На дискусията бяха поканени и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков, както и правосъдният министър Маргарита Попова, но никой от тях не е успял да дойде. Служителите от системата на затворите изразиха недоволство от условията на труд.

Надзирателите в затворите работят при лоши условия и остават не добре защитени в случай на критична ситуация, споделиха те.

Пожарникари пък посочиха, че най-важният им проблем остава липсата на личните предпазни средства, заради което рискуват живота си.

 http://www.novinar.net/print.php?act=news&act1=det&mater=MzM3NjsxNQ==&print=y

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *