Писмо до ГД на ГД“ИН“


ДО Г-Н ЙОРДАНОВ,

ГЛАВЕН ДИРЕКТОР

НА  ГД “ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“

 

Г-Н ГЛАВЕН ДИРЕКТОР,

С настоящото писмо адресираме нашия протест относно уволнението на младши инспектор Емил Велков и водената от Вас политика в ГД „Изпълнение на наказанията“, която утвърждава безконтролна схема за натиск срещу представители на Синдикат на служителите в затворите в България и служители на ръководената от Вас дирекция, само заради фактът, че организират или участват в протестни демонстрации, подават сигнали, жалби, включително и заради коментари във „Фейсбук“, без като работодател да имате юридическо основание да го правите по какъвто и да е начин, като използвате зависимостите между служител и работодател, употребявайки подизпълнители и механизмите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в ГД“ИН“.

Множество Ваши необясними реакции и решения, както основателните съмнения и безброй примери, че прилагате двойни стандарти в работата си имат само едно обяснение – ПРОИЗВОЛ.

Декларациите за почтеност, които излъчвате, Ви задължават да отговорите на българската общественост относно броя на съставените от АДФИ АУАН на ГД“ИН“ и персонално на Вас.

В тази връзка отправяме покана към Вас, публично да представите визията си за управление на ГД“ИН“ и подобряване организацията на работа на служителите от надзорно – охранителния състав, съответно да видите и чуете реакцията на нашите членове от първо лице.

По този начин ще имате възможност да покажете на практика и с присъствието си да убедите нашите членове и гражданите, че с действията си защитавате законните интереси на подопечните си и поверената Ви дирекция, и като главен директор поставяте закона и авторитета на институцията над всичко.

Не на последно място да потвърдите версията споделена от Вас пред МП и тиражирана в медиите, и съответно очи в очи да се срещнете със засегнатия служител.

От името на УС на Синдикат на служителите в затворите в България:

Ясен Тодоров – Председател на УС на ССЗБ

 

05.10.23г.                                                            

Гр. София                                                                                                     

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *