Двайсетина полицаи се събраха на протест в София


Едва двайсетина служители на българското и на румънското МВР се събраха на протест пред сградата на посолството на Румъния в София. Те поискаха да връчат протестно писмо на румънския посланик, но тъй като е неделя, той не беше в сградата и писмото беше пуснато в пощенската кутия на посолството.

Без пиене на вода, пушене на цигари и скъсани кубинки мина рехавият протест. Служители на МВР на Румъния и България, подкрепени от надзиратели, изпратиха писмо до румънското правителство с призив за подобряване стандарта на живот на полицаите. Лидерът на полицейския синдикат Валентин Попов не скри разочарованието си, че от досегашните протести няма кой знае какъв резултат, въпреки диалога с ръководството на МВР.

Срещаме отказ да се обърне внимание на опитите ни за по-добър социален диалог, коментира Попов пред журналисти.

По думите му министър Цветан Цветанов „абдикира“ от задълженията си да води диалог със синдикатите, като е делегирал правата за това на заместника си Павлин Димитров. На среща с Димитров преди дни са били обещани нови униформи на полицаите, но ясен срок за товане бил даден, информира БТА.

Според протестиращите техни колеги били излезли на демонстрация по същото време пред българското посолство в Букурещ, информира Dariknews.bg.

Председателят на УС на синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров заяви, че досега няма реакции от страна на министъра на правосъдието Маргарита Попова и на ресорния й заместник Христо Ангелов след протестите на надзирателите. По думите на Петров дори след отпуснатите 7 млн. лв. положението и условията в местата за лишаване на свобода не са се променили.

На 7 ноември близо 1000 протестиращи полицаи се събраха в градинката зад МВР в знак на протест срещу политиката на ръководството на министерството. Заедно с българските полицаи излязоха и протестиращи от румънската полиция, както и представители на надзирателите на врачанския затвор.

Източник:Двайсетина полицаи се събраха на протест в София

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *