Във Варна ще се проведе Втори открит благотворителен турнир по минифутбол


На 09 и 10 юли 2011год. в гр.Варна ще се проведе Втори открит благотворителен турнир по мини футбол, за набиране на средства за деца и семейства на загинали и инвалидизирани полицаи. Инициативата е на Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикална Федерация на служителите в МВР, със съдействието на община Варна, Зоналния съвет на БФС, Общински детски комплекс и представители на местната и общинска администрация.

Турнирът в събота и неделя ще се проведе на игрищата на Техническия университет във Варна. В 8,30 ч. Варненският и Великопреславски Митрополит Кирил ще открие състезанието с водосвет, а в 9,15 ч. започват самите мачове. За откриването очакваме и кметът на Варна Кирил Йорданов. От общината отпуснаха комплекса за ползване в двата дни от 8.00 до 17.00 ч.За доброто настроение ще се погрижат децата от Общински Детски Комплекс Варна и фондация „Надежда“.Ще има и шоу с жонглиране.Водещ ще е Кирил Аспарухов, а музикалното оформление ще подсигури Alex DJ`s.

В мероприятието освен участниците от гр.Варна ще се включат и служители от затворите и следствените арести от Бургас, Враца, Сливен, Бобов дол, Пазарджик и Ловеч.На инициативата ще присъства Иван Петров – Председател на ССЗБ.Чрез жребии 27-те отбора, които се записаха за участие, бяха разпределени в 9 групи по 3 отбора.Тимовете ще играят всеки срещу всеки в 2 полувремена от по 15 минути. За следващата фаза ще се класират победителите от всяка група.

До момента от такси и дарения са събрани около 5000 лева. Очакват се още средства, които да бъдат дарени на децата. От „Девин“, „Пепси“, сладкарница „Анджелика“ и „Загорка“ ще предоставят безплатно свои продукти, а отделно всеки ще може да си закупи тениска от турнира, средствата от които също ще бъдат дарени. Д-р Пламен Хубанов от клиника „Св.Николай Чудотворец“ ще извърши безплатни прегледи на децата в края на месеца.{jcomments off}

Автор: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *