Действия на ССЗБ

Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България изпрати поредно писмо до Министъра на правосъдието, Диана Ковачева с предложение за среща.

Да се пристъпи към разговори по отношение на настоящото финансово състояние и изясняване на основни въпроси във връзка с финансовата рамка, и проектобюджета за 2013 година на двете специализирани дирекции на подчинение на Министерството на правосъдието - ГД”Изпълнение на наказанията” и ГД”Охрана”, поискаха за втори път в рамките на месец от Синдиката на служителите в затворите в България.

 
Действия на ССЗБ


Синдикат на служителите в затворите в България, изпрати Отворено писмо - Декларация отнасяща се до участието на Синдиката в протест, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"От общата ни отговорност да защитаваме правата на нашите членове, в името на нашите общи интереси, сме пряко заинтересовани от реализирането на отправените от Федерацията  справедливи искания,  за увеличаване на основните заплати на служителите в МВР  и предложенията за законодателни промени, и ще покажем своето единомислие.", посочва УС на ССЗБ в прессъобщение до медиите.

 
Действия на ССЗБ

 

Иван Петров от името на УС на Синдиката на служителите в затворите в България изпрати официално писмо до заместник министъра на правосъдието Пламен Георгиев, в което се иска свикване на Съвета за социално партньорство към Министерството на правосъдието.

В писмото се казва:

 
Действия на ССЗБ

По повод периодично постъпващите сигнали за оказван натиск под различна форма на представители на Сдружението, последният от които срещу Иван Тошев член на УС и председател на СД Враца за изявления пред Зов news, Синдиката на служителите в затворите в България категорично изразява своето възмущение от поведението, психологическите и словесни прийоми на отделни ръководители, целящи сплашване на всеки неудобен на тях и на администрацията служител или група хора, които отказват да мълчат, дръзнали да се възпротивят на техни решения или действия.

 
Действия на ССЗБ

УС на Синдикат на служителите в затворите в България се обърна с декларации, до Министър председателя на Р.България,  Председателя на НС на Р.България, Министъра на правосъдието и Министъра на финансите в протест срещу ниското заплащане на труда в системата на наказателно - изпълнителните органи и неглижирането на обществената роля на сектора.

 
Още статии...