Мнения

Всеки е чел за граф Монте Кристо. Най-известният затворник, влязъл невинен, избягал и отмъстил за цялата неправда. Красив разказ за юноши, които мечтаят за пътешествия, любов и богатство. Затворническият сюжет е препълнен с изпитания, неправди. С щастлив край и много голямо богатство. Вълнуващо.

 
Мнения

С решение от 17.07.2012 г. Административния съд в Бургас, за пореден път се опитва да отмие остатъците от военщина в две "Девоенизирани" министерства. В Главна дирекция "Изпълнение на наказания" към министерство на правосъдието, както и в МВР отдавна трябва да са отпаднали типично военните команди "Стани! Мирно!" - но уви.

 
Мнения

Да се намери начин затворническите надзиратели да получават информация кои затворници са болни от ХИВ, хепатит и други инфекциозни болести. Това специфично искане постави Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) на протеста си на 10 юни, наред с претенциите за по-висок бюджет, по-добри условия на труд, спазване на трудовото законодателство и др.

 
Мнения

Ако в една държава затворниците живеят по-добре от надзирателите...

Вчера (10. юни) надзирателите от затворите излязоха на протестен митинг. Те настояват за по-високи заплати, както и за по-добри условия на труд. Надзирателите изпълниха обещанието си за митинг и точно в 13 ч. пред сградите на правосъдното и финансовото министерство гръмнаха свирки, тромби и вувузели. Надзирателите черпеха минувачи с локум, докато тропаха по празни канчета. В тях пък събираха стотинки. Един от издигнатите плакати гласеше: "Надзирател" е държавен служител", друг - "И ние имаме права", трети - "Европа и за нас".

 
Мнения

Снимка Труд

Надзирателите протестират. Недоволстват от възнагражденията и условията на труд.

Който смята, че не са прави, нека влезе вместо тях в затворите, строени преди 100-тина години и горе долу преди половин век ремонтирани. Да усети дъха на ония 40 рецидивисти, които всяка вечер заключват в една килия, или на другите задържани, които спят по 16-17 зад една врата. Ще му замирише и на страх.

 
Още статии...