Новини

 

Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) изпрати официално писмо до министър – председателя Бойко Борисов с апел за реакция и предприемане на действия за изравняване на заплащането, на служителите, на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“ с това на служителите на МВР.
Копие от него е изпратено и на вицепремиера по обществения ред и сигурност Красимир Каракачанов, и до министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Ето целия текст на писмото:

 
Новини

Синдикат на служителите в затворите в България пpaти поредното пиcмo дo ГД "Изпълнение на наказанията" c пет въпpoca пo Зaĸoнa зa дocтъп дo oбщecтвeнa инфopмaция /ЗДOИ/. Cтaвa дyмa зa хилядите съдебни дела, вредите, загубите и други неблагоприятни последици от поведението на длъжностни лица, повдигащи въпроси относно виновността и отговорността за нанесените щети на бюджета.

 
Новини

 
 
ОТВОРЕНО ПИСМО
от СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  
     Съюзът на съдиите в България, като професионална организация, защитаваща професионалните, интелектуални, социални и материални интереси на българските съдии, изразява своята съпричастност към справедливите социални искания на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат „Охрана“.

 
Новини

Във връзка с исканията на служителите на затворите и служителите към Главна дирекция „Охрана” при Министерство на правосъдието за конструктивен диалог с компетентните държавни институции относно условията на труд, при които изпълняват своите професионални задължения, Управителния съвет на Асоциация на прокурорите в България изразява безпокойство относно нормалното функциониране на пенитенциарната система в България.

 
Новини

Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) получи писмо в подкрепа на своите искания изпратени до Министър председателя на Р.България и Министъра на правосъдието Цецка Цачева от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР):