13 ГОДИНИ СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ


ЧЕСТИТ 13-ТИ РОЖДЕН ДЕН НА СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
     Покрай организацията на протестния лагер и други синдикални ангажименти за малко да забравим, че днес е поредния рожден ден на Организацията ни. И понеже съществуват спорове около датата, е подходящ момент да внесем малко яснота, най-вече за колегите, които са по-нови в системата. На днешния ден преди 13 години, в гр. Пазарджик, колеги от Затвора-гр. Пазарджик се събират, за да обсъдят и поговорят за проблемите си. Взема се решение за създаването и учредяването на СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, приема се и Устава на организацията. С по-късна дата е изготвен протокол от това събрание, който е послужил за вписване на Синдиката в съда на гр. Пазарджик. Не е случаен факта, че в сайта ни, списъка със СД е подреден по азбучен ред, но на първо място стои СД ПАЗАРДЖИК.
     От онзи ден до днес изминаха на пръв поглед много години, които все пак не са достатъчни, за да можем днес да кажем, че вече няма за какво да се борим. Продължаващата седми ден съвместна със СФСМВР, протестна кампания е доказателство.
     Голяма част от колегите, които са от самото начало членове на ССЗБ и са били емблеми в прохождащия синдикализъм, вече са в заслужен отдих, пренасочили са се в друго поприще или за съжаление не са сред нас. Ще ги помним винаги с признателност.
     За нас, които все още се борим, за тези, които тепърва се учат как да го правят, остава отговорността да не се отказваме и да пазим изграденото.
ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *