Честит професионален празник


УВАЖАЕМИ    КОЛЕГИ ,

От името на УС на Синдикат на служителите в затворите в България и от мое име,  имам честта и удоволствието  да Ви поздравя по случай 29 януари – професионален празник на работещите в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието.

След демократичните промени в страната, българската пенитенциарна система преживява промяна в обществените отношения, ценности и нагласи. Вече две десетилетия неясните стратегии и програми за развитие на местата за лишаване от свобода и постоянно променящата се нормативна уредба не дават желания резултат нито за системата, нито за подобряване на професионалния и социален статус на служителите в сектора.

Toва естествено доведе до създаването на Синдикат на Служителите в Затворите в България през 2009 година.С членството си в Синдиката ние заявихме  своето намерение да участваме активно в европеизирането и модернизирането на системата.Започнала от ентусиазирани поддръжници на социалната справедливост, професионалните и трудови права на служителите, ССЗБ  продължава да настоява чрез различни механизми за въвеждането на,  водещи и модерни европейски практики, норми и стандарти – заменящи предопределените от държавата обществени отношения , с многообразието, противоречивостта и разширяваща се свобода в отношенията работодател – синдикат – служители. Трансформация, която ще доведе до възприемането  и развитието на принципите на модерния социален диалог и взаимоотношения .

Това, което искам да пожелая на членовете на ССЗБ е да вярват в простата истина, че „Заедно можем повече! ” Надявам се това да осъзнаят и останалите, които стоят встрани, които критикуват, без да предлагат идеи, за да променим статуквото.Нека вярата, дръзновението и смелият дух Ви съпътстват!

Пожелавам на всички Ви много здраве, лични и професионални успехи, благоденствие и много поводи за радост !
                                                           

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК !                                                            Иван Петров –  Председател на УС на ССЗБ{jcomments off}     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *