Футболен турнир „С обич за децата в памет на бащите герои“ Варна 2012


Синдикалните дружества на служителите на затворите в България и Синдикален Алианс Сигурност в МВР организират за трети път благотворителен футболен турнир на малки вратички под надслов „С обич за децата в памет на бащите герои“. Турнирът е в помощ на децата на загинали полицаи и ще се проведе на общинските игрища в Техническия университет във Варна на 23 и 24 юни.

Със събраните средства ще бъдат подпомогнати децата и семействата на загинали и инвалидизирани служители от ОД на МВР – Варна и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието.

Мероприятието е подкрепено от Община Варна, медицински Център „Младост“, Общински детски комплекс и зоналния съвет на БФС. Към момента заявка за участие са подали 28 отбора, като 16 от тях са на служители на полицията, 3 – на Военноморските сили, както и представители на Елдом Инвест, Сод Варна, ТУ-Варна, ВСУ-Варна, Варненска и Великопреславска Света Митрополия, Община Варна и други. Два детски отбора пък ще направят демонстративен мач. Отбори желаещи да участват могат да го направят срещу минимална такса за тим в размер на 100 лв. Тегленето на жребия за състезанието и техническата конференция ще се състоят на 20 юни от 12 ч. в зала №17 в Младежкия дом.

Според регламента всеки отбор се състои от 10 играчи, като на терена могат да бъдат 5 плюс 1, с 4 резерви. Броят на смените е неограничен. Мачовете са от две полувремена по 20 минути. Всеки отбор трябва да представи бордеро за платена такса за участие и заверен от медицинска служба списък със състезателите си.{jcomments off}

Предоставени са и банкови сметки за дарения:

BG23UBBS80021075015730 – (в BGN)

Синдикален Алианс Сигурност в МВР (САСМВР)

BG86FINV91501214978189 – Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ)

През януари двете дружества организираха кампания под надслов „Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои“, която беше продължение на организираната кампания за подпомагане децата на загиналите и инвалидизирани служители. Мероприятието се проведе с подкрепата на Общински детски комплекс –Варна, Дирекции “Образование“ и “Младежки дейности и спорт” към Община Варна,  Градски транспорт ЕАД Варна, Гранд Мол Варна и много други.

През юли 2011 г. пък бе организиран вторият благотворителен футболен турнир, в който беше събрана сумата от 10 000 лева, с които бяха подкрепени 17 деца на служители, две от които кръгли сирачета. През ноември пък синдикалните дружества с подкрепата на колеги, приятели и граждани от града събраха и раздадоха дрешки,обувки,играчки  и други необходими неща за няколко социални дома за деца с увреждания и в неравностойно положение.

Телефони за връзка с организаторите:

0896238657 – Председател Синдикално Дружество 14 на ССЗБ Анатоли Атанасов

0895440298 – Заместник-председател на Синдикално Дружество 003 на САСМВР Георги Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *