С трикольорни ленти на униформите ССЗБ подкрепя днешния протест срещу пенсионната реформа


С трикольорни ленти на униформите Синдикатът на служителите в затворите в България подкрепя днешния протест срещу пенсионната реформа, съобщи за радио „Фокус“ – Сливен председателят на сливенския синдикат Цветан Михайлов. Служителите на няколко затвора в България вече са получили такива ленти, а до обяд трикольори ще има във всички места за лишаване от свобода.

ССЗБ застава зад днешния протест и с нарочна декларация изпратена до КНСБ и КТ „Подкрепа”, в която заявяват, че изразяват категоричната си решимост да защитят социалните и трудови права и интереси на служителите с всички законови средства и при запазване на желание за участие само в ефективен социален диалог, УС на ССЗБ официално обявява протестна готовност. Цветан Михайлов заяви, че ССЗБ се обявява против всяко необосновано отнемане на социални и професионални компенсации на служителите в сектор Сигурност и не приема предлаганите от МС промени в условията за пенсиониране на държавните служители по смисъла на ЗМВР и ЗИНЗС. „Считаме консултациите между Министерския съвет и синдикатите в сектор „Сигурност“ преди всяка промяна в социалната област за абсолютно задължителни и настояваме за разработване на конкретни мерки и предложения от Министерството на правосъдието с участието на ССЗБ, за подобряване на процеса на социален диалог на всички равнища”, заяви Михайлов.

Той допълни, че на 5 декември в Министерството на правосъдието ще се проведе Съвет за социално партньорство, на които ще се обсъждат проблемите на служителите в затворите и в зависимост от резултатите от тази среща и липсата на заинтересованост ще се вземе решение за по нататъшните действия на Синдиката.{jcomments off}

Източник:Радио_Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *