Съобщение


ДО
ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
СЛУЖИТЕЛИТЕ В СЕКТОР „СИГУРНОСТ“


СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
КОЛЕГИ,

В сектор „Сигурност“ има проблем!

Проблемът е повсеместен – от редовия служител без мотивация и шанс за развитие, ако не е нечий човек, до върховете на системата, които всяка власт прочиства, за да назначи удобни за себе си кадри.
Поводите за съмнение и недоверие в МВР нарастват и то с основание. Дори ние като служители вече се съмняваме, защото се чувстваме безсилни и не знаем как може да се преборим и да реформираме МВР.
Искаме да спрем да говорим за заплати, социални придобивки и възраст за пенсиониране. Искаме да говорим за това как да направим МВР ефективно работеща институция, която гарантира вашата сигурност и сигурността на вашите семейства.
Искаме, но не можем!
Защото пенсионната реформа трябва да бъде понесена от служителите на нереформирани министерства и агенции. Ведомства, които не са в състояние да я приложат.
Защото проблемите в МВР вместо да се решават се натрупват.
Защото социалният диалог продължава да е формален и безрезултатен.
Поради тези причини СФСМВР и ССЗБ започват протестни действия на 12 юни 2015г.

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Дали трите години гратисен период, които искаме, ще разрушат пенсионната система?
Не задълбочавайте несигурността, която така или иначе разклаща и заплашва да срине сектор „Сигурност“.
Разчитаме на чувството ви за справедливост. Очакваме от вас да гласувате като народни представители.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ,

МВР затъва все по-дълбоко е операцията по границата с Република Турция – и финансово и като физически възможности на служителите. В този и вид операцията трябва да бъде прекратена в най-близко време.
Генерираният в Министерството извънреден труд продължава в отделни случаи да превишава разрешения от закона (надхвърлящ двойно утвърдения лимит за други сектори).
В МВР се извършват опити за структурни промени не само без консултации, но дори и без знанието на синдикалните организации на служителите. Заповедите за тези промени се разпространяват почти апокрифно.
Социалният диалог се води в стил „събрахме се, за да ви кажем какво решихме“.
Очакваме от вас спешни и адекватни решения и начало на истински реформи в МВР. Алтернативата е абсолютна демотивация на служителите и срив на системата.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Обръщаме се към всички вас – в МВР, Министерство на правосъдието, Министерство на отбраната и Българската армия, ДАНС, ДАТО – независимо от това дали членувате в синдикални организации и дали изобщо имате това право.
Подкрепете този протест! Независимо от начина – като дойдете с нас по софийските на улици, като излезете пред местоработата си, като изпълнявате задълженията си с протестни ленти.
Защото не бива повече да бъдем третирани като крепостни селяни в държавата.
Защото е важно да служим на народа, а не да слугуваме на политиците.
Защото не можем да защитаваме честта на нацията, ако не опазим собствената си чест и честта на униформата.

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

Кое е по-важно:

Да реформираме МВР така, че да започне да работи или да увеличим пенсионната възраст и да направим хората заложници на ведомство, което системно злоупотребява с тях?
Услугата „гражданска сигурност“ да се предлага от хора, които функционално не са в състояние да го правят или да се промени начина на функциониране на МВР?
Да увеличим възрастта на 4% от общия брой пенсионери в България или да се подобри работата на НОИ и да спре източването му?
Отговорите на тези въпроси дават яснота за това дали да подкрепите нашия протест!{jcomments off}

10 ЮНИ 2015г.
СИНДИКАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР
СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *