СФСМВР застава зад исканията на Синдикат на служителите в затворите в България


Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) получи писмо в подкрепа на своите искания изпратени до Министър председателя на Р.България и Министъра на правосъдието Цецка Цачева от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР):

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА

СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

И

СИНДИКАТ „ОХРАНА“

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР),  декларира своята подкрепа и солидарност към справедливите Ви искания за уеднаквяване заплащането на служителите в Министерство на правосъдието с възнагражденията на работещите в МВР.

СФСМВР се противопоставя категорично на порочната практика справедливите искания на работещите в сектор „Сигурност“ да не бъдат удовлетворявани, поради липса на финансова обезпеченост. Осигуряването на финансови средства за достойно заплащане на работещите в сектор „Сигурност“ е отговорност, а не оправдание.

Недопустимо е служители, работещи по един и същ закон да получават различно възнаграждение за своя труд. Това не само дискриминира, но и силно демотивира работещите по Закона за Министерство на вътрешните работи в Министерство на правосъдието.

СФСМВР вярва, че  разумът в Министерството на правосъдието ще надделее и ще се постигне рационално и справедливо решение на проблемите – така, както беше постигнато  в МВР.

Необходимо е проблемите в сектор „Сигурност“ да намерят своето трайно и устойчиво решение, което да бъде в полза както на служителите, така и на гражданите на Република България.  Ние от СФСМВР вярваме, че можем да го постигнем с общи усилия, защото само ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!{jcomments off}

СФСМВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *