Стартира кампания “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои”


На 14.01.2012 г., от 16.00 ч., в Гранд Мол Варна, ще бъде открита изложба базар за събиране на средства за децата на загинали и инвалидизирани при и по повод изпълнение на служебните си задължения, служители на МП и МВР. Кампанията под надслов “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои”, е организирана от Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикален Алианс Сигурност в Министерство на вътрешните работи.

Откриването на инициативата ще е съпроводено с благотворителен концерт, с участието на изпълнители от: Общински детски комплекс – Варна, Фондация “Надежда”, Професионална гимназия  по туризъм “Проф.Д-р Асен Златаров”, Гимназия с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх”, Балетна формация Ейнджълс, Студио Балет Бъчварова, Народен хор „Българче”, ВА „Звездни струни“,  Брейк формация „Крейзи форс” и др.

Акцията ще продължи до 21.01.2012 г., като в нея деца и младежи от детски градини, училища и университети ще изложат свои произведения за продан.Свои творби предоставиха художника Светлин Ненов, фондация “Св.Св . Константин и Елена” , Арт школа “Спектър” към УН на НУИ “Добри Христов”, школа “Ракурс” към читалище “Отец Паисий”, и други .

Инициативата се осъществява с партньорството на: Дирекции “Образование”, “Младежки дейности и спорт” и Общински детски комплекс към Община Варна, Регионален инспекторат по образование –гр.Варна, Гранд Мол Варна, Градски транспорт ЕАД, Сдружение Белослав,  представители на медиите и др.

Гости на мероприятието ще бъдат: г-н Данчо Симеонов – Областен управител на област Варна, Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, г-жа Даниела Петрова –депутат в 41-то Народно събрание и председател на комисията „Култура, гражданско общество и медии”, доц. Бозов – заместник – кмет на община Варна, Станислав Темелков – председател на Постоянната комисия „Обществен ред и сигурност” в Общински съвет Варна, Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България, районните кметове на Младост и Тополи, представители на териториалните служби на МВР и Министерство на правосъдието.

Това не е първата благотворителна инициатива на двата синдиката.Кампанията е продължение на проведеният през месец юли миналата година Втори благотворителен турнир по футбол, в който бяха събрани и дарени десет хиляди лева.Междувременно преди коледните празници двете синдикални организации с помощта на Дирекция “Младежки дейности и спорт “ събраха дрехи, обувки и играчки за деца от пет социални дома за деца , лишени от родителски грижи и такива с увреждания.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *