ССЗБ ЩЕ ПОДКРЕПИ РУМЪНСКИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ


Синдикат на служителите в затворите в България с тревога научи за проблемите, с които нашите колеги от Румъния се сблъскват.В своите действия водени от приципи, че солидарността, справедливостта и социалната сигурност са в основата на всяка една синдикална политика в модерното общество, от ССЗБ приемаме за основателни мотивите посочени в обръщението на СФСМВР и с огромно уважение и солидарност ще застанем рамо до рамо във всички обществени прояви с колегите от EPU – (SNPPC (Romania) TUFEMI (Bulgaria) Policijski Sindikat Srbije (Serbia) GÖD (Austria) DPOLG (Germany) BGV (Germany) BRDZ (Hungary) ACP (The Netherlands), в подкрепа на справедливите социални искания на румънските полицейски служители.

Скъпи приятели,

Синдикална Федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи  –  Република България е дълбоко обезпокоена от стигналата до нас информация относно драстичните мерки, които управляващите Република Румъния възнамеряват да предприемат по отношение на румънските полицейски служители.
Ние не коментираме начина, по който Вашият парламент взема решенията, насочени към ограничаване на социалната Ви сигурност. Надяваме се, че по този казус ще вземе адекватно решение румънският Конституционен съд.
В същото време не можем да потиснем възмущението си от това, че в съседна Румъния – държава, на която заедно с нашата предстои присъединяване към Шенгенското пространство – се предприемат рестриктивни мерки към служители от сектора „Сигурност и обществен ред”.
Бихме искали чрез Вас да заявим пред румънското правителство и общественост, а чрез Европейския полицейски съюз, чиито членове са нашите синдикални организации – и пред обществеността и институциите на Европейския Съюз, че сигурността на европейските граници може да бъде повлияна единствено негативно от съкращения на полицейски служители, намаляване на заплатите им и лишаването им от социални придобивки.
Уважаеми колеги, уверяваме Ви, а чрез Вас и всички граждани на Република Румъния, че имате безрезервната подкрепа на  Синдикална Федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи във всички законни протестни действия, които решите да предприемете в защита на Вашия социален статус.
Като част от Европейския полицейски съюз  заявяваме, че Европейският полицейски съюз   вече предприе мерки за сезиране на европейските институции и информиране на европейските медии и правителства за криещата сериозен риск за европейската сигурност ситуация в Румъния и ще продължи да използва всички възможни средства  във Ваша подкрепа, се казва в обръщението на СФСМВР.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *