ССЗБ ще награди с почетен плакет Розалина Ганекова


Следвайки своята мисия за по-добро бъдеще на заетите в пенитенциарната система на Република България и издигане ролята на можещите и знаещите ръководители в сектора, със свое решение от 10.03.2023 г. УС на Синдикат на служителите в затворите в България ще награди Старши комисар Розалина Ганекова, с плакет „Синдикат на служителите в затворите в България“. Розалина Ганекова заемаше поста директор на затвора в град Ловеч от ноември 2016-та до 10 март т.г., когато е освободена със заповед на заместник-министърa на правосъдието Мария Павлова, преди изтичане на предизвестието ѝза напускане на ГД „Изпълнение на наказанията“.
Ганекова постъпва в институцията през 1999 година, като инспектор социална дейност. Три години по-късно става началник на затворническото общежитие във Велико Търново и заема длъжността до 2016 год. Завършила е право, история и психология. Била е хоноруван преподавател във Философския факултет на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.
През 2014-та Розалина Ганекова става член на Синдикат на служителите в затворите в България, а на следващата година е избрана за член на Контролната комисия на сдружението.
Неведнъж през последните години, като безспорен авторитет, Розалина Ганекова оглавява регионалните протести на служителите на затвора в Ловеч.
Плакета ще бъде връчен за висок принос и подкрепа в развитието на Синдикат на служителите в затворите в България, нравствен стоицизъм и заслуги за развитието на социалното сътрудничество в системата на затворите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *