ССЗБ отправи призив към другите синдикални организации в правосъдното министерство


ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА УС НА СИНДИКАТ НА ПЕНИТЕНЦИАРНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

НА УС НА СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ГДИН

НА УС НА СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МП

НА УС НА СНЦ „ОХРАНА

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Синдикат на служителите в затворите в България с писмо от 10.04.2023 г. отправи искане до Министерството на правосъдието, с което поиска МП да запознае синдикалните организации с подготовката на Държавния бюджет за 2023 г., разчетите и стандартите на Министерството на правосъдието за финансиране на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“, но до момента няма отговор.

В същото време след проведено заседание на УС и сондиране на мнения сред членовете на организацията в структурите на ГД „Изпълнение на наказанията“, констатирахме породено напрежение, в резултат на необмислената промяна на сменния режим на работа, довела и до нарушаване на сигурността в затворите и арестите.  Това стана повод да отправим подробно систематизирани искания към Министерството на правосъдието и да започнем подготовка за протестни действия, с които предполагаме сте подробно запознати, предвид медийното им отразяване.

С настоящото писмо се обръщаме с призив към Вас, да направите изявление призоваващо за засилване на социалния диалог в Министерството на правосъдието или предприемете друго, с което заедно да привлечем внимание и формираме единен фронт за по-добро заплащане и условия на труд в ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“, както и за действия пред основните проблеми, пред които е изправен секторът, включително искане на национална оценка за нуждите от персонал, с основен аргумент – да се направи заетостта в двете дирекции по-привлекателна и да се намалят прекомерните тежести върху служителите.

Не на последно място, ние категорично се противопоставяме на отказа на министерството на правосъдието да изпълни задълженията си относно процедурите и правата на служителите за информиране и консултиране и сме твърдо убедени, че ако социалният диалог е приоритет на демократична и европейска България, съществува спешна необходимост от неговото постоянно отстояване и гарантиране от най-високо ниво.

От името на УС на „Синдикат на служителите в затворите в България“,

С уважение: Ясен Тодоров /ПРЕДСЕДАТЕЛ НА  УС НА ССЗБ/

гр. София                                                                                                                       

09.05.23Г.                                                                                                       

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *