ССЗБ и СФСМВР Сключиха споразумение за сътрудничество


Днес 30 декември  2010 г. в офиса на СФСМВР се проведе среща, на която Председателите на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) и Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) –  Иван Петров и Галентин Грозев – сключиха споразумение за сътрудничество.

Споразумението се сключи с цел повишаване на  ефективността на защита на професионалните и социалните права и интереси на членовете на ССЗБ и СФСМВР в съответствие с добрите практики в областта , по добрата съвместна работа и обмяна на информация между организациите.

Днешното споразумение е първото , по рода си сключено между представителни организации на служители в МП и МВР в България и е естествено и логично продължение на изградените между ССЗБ и СФСМВР отношения на взаимопомощ и синдикална солидарност за краткото време от създаването им.

В основата на документа е заложен принципът на солидарността между двете страни.Те се ангажираха да работят за отстояване на професионалните, социалните и граждански права и интереси на своите членове, тяхната професионална реализация и  авторитет пред институциите и обществеността..  

В рамките на своето сътрудничество, синдикатите ще си оказват експертна, методическа и юридическа помощ при изработването и внасянето на предложения  законови и подзаконови нормативни актове. С общото си споразумение те се ангажират взаимно да координират и подготвят съвместни инициативи и медийни прояви свързани с тях; да поддържат постоянен диалог; да предоставят необходимите ресурси за постигане целите на споразумението;да предоставят възможности за ползване на общи отстъпки и преференции от членовете на двете организации.

В началото на следващата година синдикатите ще насрочат дата за среща на която ще обсъдят общи проекти по които започват работа.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *