Среща със синдикалните членове в Бургас


Днес, 20.12.2010г. в Затвора гр.Бургас, по покана на синдикалните членове, Председателя на ССЗБ Иван Петров и членовете на УС Цветан Михайлов и Петър Узунов проведоха среща-разговор по проблемите на служителите и на ССЗБ.

Бяха коментирани:

– въпроси относно работното време/отчитането и заплащането на положения извънреден труд/, условията на труд и проблеми от професионален характер, като стана ясно, че подобно на други места служителите са сериозно ощетени и демотивирани да работят.

– порочно използваните механизми от позиция на служебното положение, чрез които се осъществява психологически натиск над служители отстояващи правата си, представляващи заплаха за развитието на синдикалната дейност в МП и развитието на демократичните процеси в обществото.

– възможностите за подобряване на работата в екип в ССЗБ и постигане на общите цели .

Присъстващите бяха накратко запознати и с виждането на УС за развитие на органиацията.

С мотива, че е служебно ангажиран Н-ка на Затвора-Бургас, Комисар Деян Костов отказа да приеме представителите на УС на ССЗБ и отклони желанието им да проведат разговор в който да изложат позициите си относно проблемите на служителите.

Участниците в срещата изразиха своето мнение, че незадоволителното ниво на социален диалог до момента няма да ги обезкуражи и ще продължат да работят за подобряването му и постигане на напредък по поставените въпроси, включително използвайки медийната трибуна и търсейки обществена и институционална подкрепа.{jcomments off} 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *