Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ приветства решението за допълнително увеличение на заплатите в МВР


В писмо до министър-председателя Бойко Борисов и Министъра на правосъдието Цецка Цачева се обявяваме в подкрепа на взетото днес решение за увеличение на бюджета на МВР с 100 млн. лв.

В становище до институциите ние заставаме зад цялостната философия на кабинета за социална справедливост и еднакво третиране на служителите в службите за сигурност поддържана от правителството през целия етап на преговори с нас.
Пълен текст на писмото:

                                                    ДО
                                                     МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
                                                     НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
                                                     Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

                                                     КОПИЕ ДО
                                                     МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО
                                                     Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
                                                       

                      УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,

        Синдикат на служителите в затворите в България приветства решението от днес, за увеличение на бюджета на Министерството на вътрешните работи с 100 млн. лева допълнително за увеличение на заплатите в МВР.

       Направеното предложение е стъпка в правилната посока за разрешаване на проблемите в Сектор „Сигурност“ с липсата на кадри, особено на тези ангажирани пряко или косвено с опазването на обществения ред и сигурността на гражданите на Р България.

       Едновременно с това, убедени, че напълно разбирате ситуацията и, с оглед на постигнатата договореност с Министъра на правосъдието и заявения ангажимент на правителството за равнопоставеност при третирането на служителите с идентични функции по ЗМВР, очакваме на принципна основа компетентните институции – Министерски съвет и Министерството на правосъдието да предприемат необходимите реципрочни действия за увеличаване на заплатите на служителите в ГД „Изпълнение на наказанията“  и ГД „Охрана“.

       Оставаме с надеждата, че всички институции ще преосмислят позицията си по отношение на безалтернативната необходимост от действия за запазване на човешките ресурси в сектора за сигурност и постигането на социална справедливост между отделните ведомства за повишаване на тяхната мотивация и ефективност.

       В заключение, като още един път изтъкваме задоволството си от постигнатия напредък за осигуряване на достойно заплащане на служителите в МВР, за което се вземат нужните мерки, изразяваме нашата готовност да работим в тесен контакт с институциите за решаване на проблемите в сектора и за запазване на социалния мир. {jcomments off}                                                          

                     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *