Синдикатът на затворите се среща с гл. комисар Митко Димитров


София /КРОСС/ Днес от 14.00 в ГД „ИН“ ще се проведе среща между представители на Синдикат на служителите в затворите в България и главен комисар Митко Димитров – главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

ССЗБ приема поканата като закъснял отговор на поисканата с писмо от УС на ССЗБ в началото на месец септември 2011г. среща с ръководството на ГД“ИН , и изпратената по-късно до Министъра на правосъдието декларация , с която ССЗБ официално обяви протестна готовност.

На срещата, пред професионалното ръководство на МЛС, представителите на Синдиката ще акцентираме на необходимостта от предприемане на конкретни действия по разрешаване на поставени нееднократно въпроси.

Поддържаме нашата позиция за решаване на проблемите по пътя на преговорите и при ясното съзнаване на реалностите в контекста на финансова криза, но ще останем в готовност за протестни акции, самостоятелни или с участието на синдикални организации в сектор „Сигурност“, при липса на ясни ангажименти за намиране на адекватни и ефективни решения по поставените въпроси.

В същото време, във връзка с предлаганите от МС промени в условията за пенсиониране на държавните служители по смисъла на ЗМВР и ЗИНЗС, ССЗБ се обявява против всяко необосновано отнемане на социални и професионални компенсации на служителите в сектор Сигурност.

Считаме консултациите между Министерския съвет и синдикатите в сектор „Сигурност“ преди всяка промяна в социалната област за абсолютно задължителни.

Намираме политиката на Министерство на правосъдието, като продължение на наследена практика на пасивност и незаинтересованост от страна на държавата, към професионалните и социалните проблеми на служителите в местата за лишаване от свобода и настояваме за разработване на конкретни мерки и предложения, за подобряване на процеса на социален диалог на всички равнища.

УС на Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/ се обявява против , едностранното вземане на решения в отсъствието на диалог с участници, които са пряко заинтересовани от съответното законодателно предложение и в знак на синдикална солидарност, заявява своята подкрепа за протеста на КНСБ и КТ“Подкрепа“ на 30 ноември.{jcomments off}

Източник: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *