Синдикатите от сигурността готови за протести


vsekiden.com

Синдикатите от сигурността готови за протести

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), Националният синдикат на пожарникарите „Огнеборец”, Българската офицерска легия „Раковски” и Синдикатът на служителите в затворите настояват за ясна и конкретна стратегия за промени в статута на служителите от МВР, МО и ГД „Изпълнение на наказанията” към МП, съобщи “Фокус”.

Днес синдикатите организираха дискусия за професионалните им проблеми. След края й стана ясно, че не са изключени съвместни протести, които синдикатите могат да организират. Преди това обаче организациите ще изчакат няколко дни, за да видят реакцията на правителството, дали ще започне реализацията на поетите ангажименти.

„Ако това не започне до няколко дни, след това ще сезираме европейските партньори и институции за пренебрежението към синдикатите в сферата на сигурността, а преди края на годината ще обмислим следващите действия, включително и протести. Няма засега конкретни дати за протести и форми”, каза зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Галентин Грозев. Представителите на синдикатите изразиха огорчение, че никой от поканените министри не е дошъл на дискусията, но благодариха на вътрешния министър Цветан Цветанов, че е изпратил заместника си Павлин Димитров.

Източник: http://www.vsekiden.com/76857

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.