Синдикатите на полицаите, пожарникарите, военните и служителите в затворите искат среща с премиера Бойко Борисов


Агенция Фокус

Синдикатите на полицаите, пожарникарите, военните и служителите в затворите искат среща с премиера Бойко Борисов

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), Националният синдикат на пожарникарите „Огнеборец”, Българската офицерска легия „Раковски” и Синдикатът на служителите в затворите искат среща с премиера Бойко Борисов, каза зам.-председателят на СФСМВР Галентин Грозев, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Днес премиерът Борисов бе поканен на дискусията „Професионални и социални проблеми в условията на криза пред държавните служители от МВР, МП и военнослужещите от Министерството на отбраната”. Зад четирите синдиката строят на практика 80 000 души.
На дискусията бяха поканени и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков, както и правосъдният министър Маргарита Попова, но никой от тях не е успял да дойде. Във форума участва зам.-вътрешният министър Павлин Димитров.

Повечето от присъстващите на дискусията изразиха мнение, че проблемите на служителите от силовите ведомства остават без да се решават.
Служителите от системата на затворите изразиха недоволство от правосъдното министерство.

Надзирателите в затворите работят при ниски условия на труд, оставайки не добре защитени в случай на критична ситуация. Пожарникари пък посочиха, че най-важният им проблем остава липсата на личните предпазни средства, заради което рискуват живота си. В Монтана например 24-часовите смени на полицаите се зачитали за 21-часови. Освен това нощни дежурства давали само двама пожарникари, единият от който е шофьорът.

Организациите ще търсят механизми, за да обяснят, че управляващите трябва да се съобразяват с мнението им. Те ще излязат и със своя обща декларация в края на форума.
Галина ДИМОВА

Източник: http://www.focus-army.net/?action=news&id=15312

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *