Прессъобщение


 
В нощта на 3-ти срещу 4-ти февруари т.г. в град Бургас беше подпален служебния автомобил на началника на Затвора в морския град – Комисар Бранимир Мангъров.
 

УС на Синдиката на служителите в затворите в България остро осъжда посегателството и определя всички случаи на деяния от такъв характер срещу служители на органите по изпълнение на наказанията, като удар срещу пенитенциарната система на Р. България.

 
Силно сме загрижени, тъй като продължаваме да регистрираме различни случаи, на посегателства срещу длъжностни лица – служители на реда и накърняване на достойнството им при и по повод изпълнение на служебни задължения, което води до сериозно уронване на престижа на институциите. В момента контролът и наказанията спрямо извършителите в условията на затвора не са достатъчно сериозни, за да предотвратят този род действия. Още по-лошото обаче е, че последствията от това, което се случва сега, са дългосрочни, защото ефекта на щетите от посегателствата намалява кадровите възможности на системата и това ще се отрази на състоянието й в бъдеще.
 
Като представителна организация на служителите в местата за лишаване от свобода – настояваме за спешни действия и се обръщаме към политическото и професионално ръководство с призив за единна позиция за прекратяване на всякакви престъпни актове, които носят не само материални щети, но и застрашават човешки животи.
 
Надяваме се компетентните органи да направят необходимото, за да предотвратят подобни криминални деяния в бъдеще и да разкрият извършителите на инцидента станал повод за вземане на настоящата позиция. {jcomments off}
 
Протестираме срещу бездействието по този и други въпроси касаещи недостига на охранителен състав в местата за лишаване от свобода и безпомощността на държавата да гарантира сигурността на ангажираните с обезпечаване на дейностите с криминогенния контингент в страната и ще приемем продължаващо такова поведение като безотговорно срещу целия сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *