Представители на ССЗБ се срещнаха със Зам.-министър Пламен Георгиев


Специфични проблемите на служителите в затворите и следствените арести бяха обсъдени днес, на първа среща на представители на ССЗБ с новия заместник – министърът на правосъдието г-н Пламен Георгиев. На срещата проведена в кабинета на правосъдния заместник – министър присъства и директор  Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в Министерство на правосъдието г-жа Малина Александрова.

От Синдиката споделиха своето безпокойство и изразиха надежда за предприемане на адекватни мерки за преодоляване на ескалиращите проблеми в МЛС. Синдикалистите наблегнаха на факта, че срещите, които ръководството на МП провежда с  представителите на съюза не са новост в отношенията между работодател и служители, но до момента остават без резултат. Иван Петров, Христо Илков и Цветан Михайлов запознаха заместник – министъра с позицията на синдикалната организация за поетапно разрешаване на конкретните проблеми.{jcomments off}

Заместник правосъдният министър от своя страна, изрази готовност за ефективен социален диалог, съгласие за сериозността на проблемите и готовност в условията на финансова криза да ускори решаването на част от приоритетните въпроси. По време на срещата г-н Георгиев информира представителите на ССЗБ за намерението си в началото на месец март, да свика заседание на Съвета за социално партньорство в Министерство на правосъдието, на което внимателно да се оценят и разгледат съществуващите проблеми и обсъдят механизми за взаимодействие, за подобряване на социалния диалог .

В заключение представителите на ССЗБ изразиха задоволство от потвърдената позиция на екипа на министерството от тук нататък, да продължи да работи в сътрудничество със синдикатите и подкрепата си към ясната и категорична воля на новото политическо ръководство на системата, за справяне с проявите на корупция и политика насочена изцяло в интерес на институцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *