Полицаи и надзиратели събират дрехи за сираците на Варна


Продължава съвместната кампания на Синдикат на служителите в затворите, Синдикален алианс сигурност в МВР и дирекция „Младежки дейности и спорт“ за събирането на дрехи, обувки, играчки и книжки.

Кампанията е отворена до 9 декември. Събраните дарения ще отидат при децата от социалните домове във Варна, обясниха председателите на двете дружества Анатоли Атанасов и Генади Димитров. Те изразиха надежда, че много техни колеги от сектор „Сигурност“, както и големи фирми и варненци ще подкрепят инициативата.

Събирателният пункт се намира в Младежкия дом на бул. „Цар Освободител“ 27. Дрехите и обувките трябва единствено да бъдат да бъдат чисти и здрави и сортирани по размер според детската възраст. Организаторите се надяват добри хора и големи организации да донесат играчки, памперси, миещи и перилни препарати, необходими за децата от дом „Майка и дете“ във „Виница“. Всеки съпричастен с идеята може да подкрепи и инициативата на дирекция „Младежки дейности и спорт“, като дари запазени книжки, предназначени за деца в болничните отделения на варненските здравни заведения.{jcomments off}

През лятото двете синдикални организации организираха благотворителен футболен турнир във Варна. Събраните почти 10 000 лв. бяха раздадени на деца и семейства на починали или инвалидизирани служители на полицията и затворите.

Източник : В-к_Народно_дело

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *