Полицаи и надзиратели на протест в столицата


Все още не е ясно точно под каква форма варненските полицаи и надзирателите от арестите и затворите ще подкрепят националния протест на 30 ноември, организиран от синдикатите заради намеренията на правителството да повиши възрастта за пенсиониране и да отпаднат парите за клас прослужено време, но служителите стоят плътно зад всички недоволни.

„Най-вероятно ще има колеги, които ще заминат за София и ще се включат в митинга пред парламента, но на този етап не сме създали специална организация по този повод“, коментира Генади Димитров от синдикалното дружество САС МВР във Варна. Той посочи, че в никакъв случай като служители на реда няма да допуснат да бъдат манипулирани политически и да се стига до ескалация на емоциите. „Но не знам до какъв предел е стигнало търпението на хората“, допълни Димитров.
„Има напрежение сред хората, защото заплатите стоят едни и същи, а се правят промени в наш ущърб. Има колеги, които сериозно се замислят дали изобщо има смисъл да продължават да работят при тези условия на труд и при това натоварване“, допълни Анатоли Атанасов от синдиката на затворите. {jcomments off}

Източник:Народно_дело

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *