Полицаи и надзиратели излизат на протест


Новоизлюпени синдикати се опитвали да саботират бунта

Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВ) организира третия си протестен митинг, съобщиха от синдиката. Към него ще се присъединят и надзирателите от затворите и местата за излежаване на наказанията.

Членовете и симпатизантите от синдикалните дружества от цялата страна ще се съберат в градинката пред МВР в 12.00 ч., след което ще се отправят към храм-паметника „Александър Невски“. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на незнайния войн в памет на загиналите служители от системата на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

„Ние осъзнаваме тежкото икономическо състояние на страната ни и въпреки това изпълняваме и произвеждаме продукта сигурност и спокойствие на гражданите на България, доколкото това е възможно с осигурените ни от държавата ресурси, материали и условия на труд. За съжаление през изминалите 20 години системата на МВР се реформираше от различните правителства козметично, но не и ефективно. Извършените до сега реформи не дадоха и няма да дадат положителен резултат за развитието на системата, нито за нормални условия на труд на служителите в МВР“, коментират членове на синдиката.

„През последните дни се появиха няколко нови и стари синдиката, които се опитват да саботират протестите, организирани от СФСМВР. Наши членове са подложени на наказания, премествания дори и проверки вследствие на изразените от тях позиции спрямо управляващите, както и заради участията им в протестите през изминалите седмици или заради изказванията им по медиите“, заявяват от СФСМВР.

Източник:Полицаи и надзиратели излизат на протест

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *