Отворено писмо СФСМВР


                                                                          ОТВОРЕНО ПИСМО

До всички синдикати и неправителствени организации

Ние, членовете на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) ви каним да се присъедините към нас в протестния митинг, който ще проведем на 07 ноември 2010 год. от 12:00 часа в градинката до сградата на МВР в София, след което ще проведем шествие до храм паметника „Александър Невски”. Ще бъдат поднесени цветя и венци на паметника на незнайния войн в памет на загиналите служители от системата на МВР при изпълнение на служебните им задължения.

Ние осъзнаваме тежкото икономическо състояние на страната ни и въпреки това изпълняваме и произвеждаме продукта – сигурност и спокойствие на гражданите на България, доколкото това е възможно с осигурените ни от държавата ресурси, материали и условия на труд. За съжаление през изминалите 20 години системата на МВР се реформираше от различните правителства козметично, но не и ефективно. Извършените до сега реформи не дадоха и няма да дадат положителен резултат за развитието на системата, нито за нормални условия на труд на служителите в МВР.

Нашите искания отправени към управляващите са:

–    Ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР;
–    Приемане на предложенията на  СФСМВР по ЗИД на ЗМВР и запазване на разпоредбите в КСО, отнасящи се към служителите в МВР;
–    Функционален имунитет на членовете на СФСМВР /адекватен на чл. 333, ал. 3 от КТ/.

Ще се радваме на вашето присъствие на протеста или на подкрепата Ви с писмо или декларация.

София
04 Ноември 2010 г.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *