Орязването на социални права не вещае добро


Във връзка с разпространена в медиите информация, ние, представителите на ССЗБ, като активно защитаващи правата на служителите в затворите, се обявяваме срещу заявените от вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков необосновани намерения, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР.

ССЗБ категорично не одобрява и не приема всякакви действия целящи намаляване на платения годишен отпуск на служителите в МО, МВР и МП и ще се противопостави твърдо на подобно решение.

Ведно с опитите да бъдат овладени последствията от тежката финансова и икономическа криза, и да бъде намерена формула за социална справедливост, ставаме свидетели на продължаващи необмислени, необосновани и недостойни опити за отнемане на „компенсации“, получавани за ограниченията на правата ни, като държавни служители в сектори на сигурността.

Подобни действия от една страна водят до противопоставяне  и конфликтност на отделни съсловия, групи и професии.От друга всяка следваща крачка на лишаване на служителите от социални права, неминуемо ще доведат до увеличаване на напрежението и проблеми в тази сфера.

Считаме, че с подобни действия не се изгражда доверие, не се налагат правила и не се гради авторитет към институциите и обществото.

Искаме да засилим вниманието на служителите в Сектор „Сигурност”, обществото и медиите върху подобни действия и създадем обща позиция за нетърпимост към  подобно поведение и едностранно налагане на позиции.Поведение, предполагащо омаловажаване труда на ангажиралите се с тези професии.

Приканваме към взаимно доверие, към приемане на правдиви, обективни и трайни решения.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *