Надзирател спечели дело за неизплатено възнаграждение за положен нощен труд


Състав на Плевенски окръжен съд потвърди Решение на районен съд Плевен, с което председател на Синдикално дружество на Синдикат на служителите в затворите в България, осъди главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) към Министерството на правосъдието, за дължимо и неизплатено трудово възнаграждение за положен нощен труд. Решението на съда е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

Това е първият случай, в който надзирател успява да спечели съдебен спор срещу ведомството по конкретния казус. Заради категоричния отказ на държавата да третира служителите на ГД“ИН“ в унисон с националното и международно трудово законодателство, в края на 2011 г., за пръв път в историята на затворите в България, друг надзирател осъди дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) към Министерството на правосъдието за това, че не му е изплащан пък извънредният труд, което породи вълна от дела на надзиратели.{jcomments off}

В този смисъл съда е постановил също на ищеца И.Р.Г., да се заплати и исканата от него сума, за дължимо и неизплатено трудово възнаграждение за положен извънреден труд, отработен в периода посочен в исковата молба.

Решението : Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *