Надзиратели от ловешкия затвор протестират


Надзиратели излязоха пред сградата на затвора в Ловеч в знак на несъгласие с управленската политика на ГД „Изпълнение на наказанията“ по отношение на работното време, социалните придобивки и заплащането на труда. Действията на ловешките надзиратели са солидарни с колегите им от Бургас и Варна.

На чай и кафе без захар пред ловешкия затвор надзирателите коментираха последните промени в работното им време от 24 на 12 часов режим на работа. Според тях това утежнява бюджета, особено на пътуващите от други населени места. Недоволни са и от това, че промените не са съгласувани със синдикатите.{jcomments off}

В крайна сметка тези неща, които са препоръчителни от Европейски съюз да се мине на 12 часов режим на работа, да се подобрят условията на труд и да се повишат заплатите, се започна по обратния ред – първо ни направиха 12-часов режим на работа, без да подобрят условията на работа и без да повишат заплатите, коментира Радослав Георгиев, надзирател.

Надзирателите настояват за същите социални придобивки, които по Закона на МВР се полагат на полицаите.

При нас ги няма тия неща, казват, че няма пари и приключваме до там. Дрехи всяка година с нови цени идват, все с по-ниско качество и по-ниско качество. Това са основните изисквания, които имаме към Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ и най-вече чуваемост да има от тяхна страна спрямо нас. Да не забравят, че има и надзиратели в тия затвори, не само лишени от свобода, каза Детелин Денков, зам.-председател на Синдиката в ловешкия затвор.

Надзирателите от Ловеч са готови да отстояват позициите си до решаването на проблемите, най-вече с работното време и заплащането на труда.

Видео: БНТ

Видео: NEWS7

Видео: NOVA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *