Надзиратели от Беленския затвор с подписка до министъра на правосъдието


Осемдесет и един служители на Беленския затвор са се включили в подписка, с която настояват за спазване на Конституцията на РБ, ЗИНЗС, ППЗИНЗС, ЗМВР от „адресатите“ в подписката.Тя е адресирана до министъра на правосъдието, главния директор на ГД „Изпълнение на наказанията“, началника на Затвора – гр.Белене и председателя на УС на Синдикат на служителите в затворите в България.

С подписката се настоява за обективно отчитане, съответно заплащане на полагания труд и допълнително полаган извънреден труд, извън установеното работно време в Затвора гр. Белене, както и спазването, респективно обезпечаването на редица субективни права, регламентирани в специалните закони по отношение на служителите на институцията.С нея се иска „честно отчитане, съответно заплащане на положения от всеки един служител допълнителен извънреден труд“, съгласно разпоредбите в специалните закони, предвид постановени съдебни решения в полза на служителите.

Подписалите подписката искат в едномесечен срок да получат парично обезщетение за нарушени трудови, икономически права и интереси за 3 /три/ годишен период назад, считано от датата на входящия номер на подписката. Да им бъде изплатена и левовата равностойност за непредоставената целево предпазна храна и противоотрови за всяко дежурство /наряд/, както и разликата от 0,40 ст. от сумата 1 /един/ лев за непредоставени в пълен размер тонизиращи или ободряващи напитки в нощните смени, настояват още надзирателите на затвора в гр. Белене.{jcomments off}

Подписката предстои да бъде внесена от УС на Синдикат на служителите в затворите в България до правосъдният министър утре, 16 март 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *