Надзиратели на затвори от страната протестират в Пазарджик


БНР 12.12.2009 Г. Автор: Невена Петрова – кор. на БНР в Пазарджик

Над сто надзиратели на затвори от страната се събраха в Пазарджик на мълчалив протест срещу лошите социално-битови условия, при които работят. Протестиращите приеха декларация до правосъдния министър Маргарита Попова, в която настояват за диалог през следващата седмица.

На митинга нямаше речи, а по-скоро писмен ултиматум. В декларация до правосъдното министерство надзирателите настояват за нормални условия на труд, тъй като мнозина от тях си носят отоплителните уреди по време на дежурствата си. Сред исканията са да се увеличат доставките за храна, които в момента са 30 лева на месец. Средната заплата в системата е между 500 и 800 лева и от пет години липсва актуализация.

„От 24 въпроса, изпратени до правосъдния министър Маргарита Попова, сме получили отговор едва на шест, затова настояваме за диалог“, каза председателят на Синдиката на надзирателите в България Тодор Денев, който призова колегите си да се присъединят към протеста на полицаите в София. Ако от правосъдното министерство не реагират спешно на исканията, след седмица ще се организира нов протест.

 

Автор: Невена Петрова – кор. на БНР в Пазарджик

Източник: http://www.bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/Pages/1212nadzirateli_protest.aspx

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *