Министър Цачева се срещна с представители на Синдиката на служителите в затворите в България


До дни Министерството на правосъдието ще изготви писмо до Министерството на финансите с предложение за финансови мерки с цел унифициране на заплащането на работещите в системата на местата за лишаване от свобода с този на служителите на МВР.

Това съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на среща с представители на Синдиката на служителите в затворите в България.

Като първа стъпка на екипа на министър Цачева, с такива мерки се очаква да се осигурят средства за увеличаване на размера на заплащането за специфични условия на труд.

Срещата се състоя на 27.06.2017 г., по искане на Синдиката на служителите в затворите в България.На нея присъстваха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, главният секретар на МП – Стоян Стоянов и Евгения Катевска – директор на Дирекция „Финансово-счетоводна дейност при МП и представители на УС на организацията.

От страна на ССЗБ в разговорите участваха Христо Илков – председател на УС, Стайко Славчев – членл на УС и Цветан Михайлов – член на УС.

Министърът на правосъдието – Цецка Цачева декларира пълна приемственост по отношение на добрите практики в отношенията между социалните партньори и продължаване на усилията за решаване на въпросите, които стоят на дневен ред пред страните.

Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които постигнаха съгласие, че ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация.

„Изпитвам огромен респект и уважение към Вас и Вашия труд. В наше лице имате хора, които ще отстояват Вашите интереси“, заяви на срещата правосъдният министър. От своя страна Христо Илков, председател на УС на синдиката заяви, че ССЗБ ще остане коректен партньор на министерството и решенията ще бъдат взимани съвместно.{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *