Министерството на правосъдието покани на среща УС на ССЗБ


Министър Христо Иванов и заместник-министрите на правосъдието Андрей Янкулов и Петко Петков ще проведат разговори с ръководството на Синдиката на служителите в затворите в България във връзка с представяне на план за административни, финансови и организационни мерки за оптимизиране на дейността и разходите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО). Срещата ще бъде в столицата, на 27 януари (вторник) от 11.00 ч. в заседателната зала на Министерството на правосъдието.

Припомняме, че само преди шест дни от страна на Министерство на правосъдието отложиха срещата със Синдиката на служителите в затворите в България до изготвяне на конкретен план с мерки, заради искането на ГДИН за допълнително време за изготвянето на детайлен анализ на дейността и възможностите за оптимизация по звена в рамките на системата за изпълнение на наказанията.{jcomments off}

След поредния кръг от преговори Синдиката на служителите в затворите в България ще оповести резултатите от срещата и ще вземе решение дали ще има нови протести, кога и под каква форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *