И служителите на затворите замислят протести


Синдикатът на служителите в затворите в България ще обсъжда възможността за протестни действия, съобщи БТА, като цитира председателя на организацията Иван Петров.

В интервю за агенцията Петров обяснява, че е много вероятно синдикатът да обяви официално протестна готовност, но преди  това ще търси среща с новия министър на правосъдието и се надява той да откликне за решаване на натрупаните в системата проблеми.

Проблемите на служителите в българските затвори, арестите и пробационните служби са много и са натрупвани с години, коментира синдикалистът. Той поясни, че желанието на синдиката е по пътя на диалога и преговорите с държавните институции да се намерят приемливи решения на тези проблеми.

Според Петров досега е липсвал диалог с Министерството на правосъдието. Той посочи, че на организацията не се предоставят за обсъждане и мнение важни за служителите промени в нормативните актове и разпоредби. Ако все пак ни се предоставят такива, това става постфактум, каза Петров и не изключи синдикатът да обмисли и протестни действия.

Синдикатите в МВР вече предупредиха, че е възможно да организират протести преди края на годината заради идеята да се вдигне възрастта за пенсиониране в системата на сигурността. {jcomments off}

Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *