И Синдикатът на служителите в затворите срещу решенията на Дянков


Обявяваме се срещу заявените от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков необосновани намерения, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в Министерството на вътрешните работи (МВР). Това се казва в позиция на Синдикат на служителите в затворите в България. „Не одобряваме и не приемаме всякакви действия, целящи намаляване на платения годишен отпуск на служителите в МО, МВР и МП и ще се противопоставим твърдо на подобно решение”, посочват още от синдиката.

Според тях сме свидетели на продължаващи необмислени, необосновани и недостойни опити за отнемане на „компенсации”, получавани за ограниченията на правата ни като държавни служители в сектори на сигурността.

Подобни действия от една страна водят до противопоставяне  и конфликтност на отделни съсловия, групи и професии. От друга всяка следваща крачка на лишаване на служителите от социални права, неминуемо ще доведат до увеличаване на напрежението и проблеми в тази сфера.

От синдиката на служителите в затворите смятат, че с подобни действия не се изгражда доверие, не се налагат правила и не се гради авторитет към институциите и обществото.{jcomments off}

Приканваме към взаимно доверие, към приемане на правдиви, обективни и трайни решения, посочват още в съобщението си от синдиката.

Източник: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *