Искане за среща с Министър Цачева


 

В деловодството на МП беше подадено писмо от председателя на УС на ССЗБ Христо Илков, с искане за среща с министъра на правосъдието по повод на проблемите изтъкнати неведнъж от Синдикат на служителите в затворите в България. Ето го и текста на самото писмо:

„ДО
МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ…
Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА

КОПИЕ ДО
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРА
НА ПРАВОСЪДИЕТО
ПРОФЕСОР НИКОЛАЙ ПРОДАНОВ

УВАЖАЕМА Г-ЖО МИНИСТЪР,

Както Ви е известно НС прие окончателно Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г.
Напомняме, чe в нaчaлoтo нa лятoтo обявихте като Ваш ангажимент съвместно да работим: „зa yвeличaвaнe нa щaтa нa нaдзopнo-oxpaнитeлния cъcтaв, изpaбoтвaнe нa мeтoдoлoгия c oбeктивни кpитepии, oбвъpзaни c чиcлeнocттa нa лишeнитe oт cвoбoдa и cъздaвaнe нa пo-дoбpи ycлoвия нa тpyд нa cлyжитeлитe в cиcтeмaтa“.

Синдикат на служителите в затворите в България поддържа позицията си, че отлагането на решенията на изтъкнатите проблеми ще доведе до засилване на напрежението и неспособност служителите на ГД„Изпълнение на наказанията“ и ГД„Охрана“ да изпълняват качествено задълженията си по охраната на местата за лишаване от свобода и съдебните сгради, до неосъществимост на повишаването на мотивацията и удовлетвореността им, и овладяване на ситуацията с текучеството на кадри в подчинените Ви дирекции.

Вземайки под внимание настроенията сред нашите членове, настояваме за незабавно свикване на двустранна среща във връзка с неотложната необходимост да ни запознаете с намеренията на Министерството на правосъдието до края на текущата година, и това, което вече е прието като финансова рамка за следващата 2018 година.
Убедени сме, че напълно разбирате ситуацията и, ако наистина претендирате да сте министър настроен позитивно за развитието на ГД„Изпълнение на наказанията“ и ГД„Охрана“ следва да създадете необходимите условия за решаване на сериозните проблеми в системата.

Доскоро отдавахме значение на обстоятелството, че Ви е необходимо време за да се запознаете обстойно с проблемите в сектора, но се надяваме, че вече имате план, който в следващите седмици ще започнете да реализирате.
В противен случай напълно ще се обезсмислят всички обещания, които Вашият екип заяви.“{jcomments off}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *